28. OLAĞAN GENEL KURULU HAKKINDA BARO BAŞKANIMIZ AV. AYLA VARAN'IN AÇIKLAMASI
Tarih: 12.07.2024 | Okunma Sayısı: 140

BASIN AÇIKLAMASI

2024 yılı Ekim ayında gerçekleşecek Artvin Barosu 28. Olağan Genel Kurulu hakkında mevcut Baro Başkanı Av. Ayla Varan tarafından yapılan açıklama.

Değerli meslektaşlarım herbirinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bildiğiniz üzere  Artvin Barosu Olağan Genel Kurulunu Ekim ayı içinde gerçekleştireceğiz. Sanırım Baro tarihimizin en sıkıntılı ve zor koşullu dönemi bize denk geldi ama bu koşullarda elimizden geleni birlikte yaptık ve Artvin Barosu olarak tüm barolar arasında varlığımızı ve duruşumuzu hep hissettirdik. Artvin Barosu avukatları Türkiye Barolar Birliğinin Merkez  Kurul  ve Komisyonlarında da varlık göstererek Artvin Barosunu en üst düzeyde temsil etti. Artvin Barosu olarak TÜBAKKOM Seçimli Genel Kurulunda 2. kez Karadeniz Bölge Temsilcisi olmak onurunu yaşadık. Yönetim Kurulumuzla birlikte Kurul ve Komisyonlarımız her konuda tüm olumsuz koşullara rağmen alanda var oldular. Geliştirdiğimiz projeler ile Belediyelerle işbirliği protokollerimiz devam ediyor. Yargı çevremizde tüm Kurum ve Kuruluşlarla iletişim ve işbirliğini üst düzeyde önemsedik. Ülkenin ekonomik gerçeklerine rağmen yüksek başvuru sayısı da göz önüne alındığında Adli Yardımda meslektaşlarına borcu olmayan nadir barolardan biriyiz. Ancak üzgünüz ki ekonomik sıkıntılar ve ülke gerçekleri karşısında pek fazla “hukuk”konuşamadık. Bu dönemde içinde bulunduğumuz koşullar bir kez daha yönetime aday olmamızı zorunlu kıldı. Bu nedenle  oturttuğumuz proje ve sistemimizle  önümüzdeki dönem için adaylık açıklamamızı yapmamız meslektaşlarımızın da teşvik ve telkiniyle Artvin Barosundaki tüm meslektaşlarıma hiçbir siyasi ve ayrıştırıcı olmadan, hiçkimsenin yandaşı ve temsilcisi olmadan  sadece Avukatlık Mesleğine saygı ve Hukukun Üstünlüğü temeli ile Artvin Barosu Başkanlığına tekrar aday olduğum bilgisini sizlerle paylaşmak istiyorum. Takdir siz değerli meslektaşlarımın. Sevgiyle kalınız.

8.09.2024
AV. AYLA VARAN

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.