28. OLAĞAN GENEL KURUL DUYURUSU
Tarih: 3.09.2024 | Okunma Sayısı: 50

T.C.

A R T V İ N    B A R O SU                                                     A R T V İ N

BAŞKANLIĞI                                                                   03.09.2024

Sayı  : 2024/

Konu : OLAĞAN GENEL KURUL

TOPLANTISI HK.

ARTVİN  BAROSU OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI GÜNDEMİ

Baromuz  28. Olağan Genel Kurul Toplantısının,  06 Ekim 2024 Pazar günü, saat 10.00’ da, TBB Artvin Barosu Av. Suat Varan Hizmet Binası ve Sosyal Tesislerinde, Seçimin 06 Ekim 2024 Pazar günü, seçim kurulu denetiminde, 12.00 – 17.00  saatleri arasında, TBB Artvin Barosu Av. Suat Varan Hizmet Binası ve Sosyal Tesislerinde yapılmasına, çoğunluk sağlanamadığı takdirde, ikinci toplantının 13 Ekim  2024 tarihinde, TBB Artvin Barosu Av. Suat Varan Hizmet Binası ve Sosyal Tesislerinde,  seçimlerin ise 13 Ekim 2024 tarihinde, aynı  yer ve aynı  saatler arasında yapılmasına, Yönetim Kurulumuzun 29.08.2024 tarih ve 2024/58 sayılı kararı ile karar verilmiştir. Gündem aşağıda gösterilmiştir.

A) GÖRÜŞME GÜNDEMİ :

1)  Yoklama ve Baro Başkanının toplantıyı açış konuşması

2)  Başkanlık divanı teşkili için Divan Başkanı ve iki katip üyenin seçilmesi ve kendilerine evrakları imzalama yetkisi verilmesi

3)  Atatürk ve Şehitlerimiz ile aramızdan ayrılan Meslektaşlarımız için saygı duruşu ve İstiklal Marşı

4)  Baro Başkanının faaliyet raporunu okuması, Denetleme kurulu raporunun okunması, bilanço ve gelir - gider hesaplarının okunması ve yeni bütçe tasarılarının takdimi

5)  Raporlar üzerinde konuşmalar

6)  2024 - 2026 yılları bütçe tasarılarının görüşülmesi ve kabulü

7)  2024 ve 2026 yıllarında alınacak; avukatlar için yıllık keseneklerin, avukatlık ortaklıkları için giriş keseneği ve yıllık keseneklerinin, kamu avukatları yıllık kesenek ve nakil ücretlerinin,  yeni kayıt ve  nakillerde avukatlar için alınacak  giriş keseneklerinin belirlenmesi ve artış miktarlarının karara bağlanması ve konu hakkında bilgi verilmesi

8)  Baro Yönetim kurulunun ibrası

9)  Baro Başkanı, Yönetim, Denetim, Disiplin kurulları ve T.B.B. delegelikleri ve adaylıkların   bildirilmesi ve Baro Başkan adaylarının konuşmaları

10) Dilek ve temenniler

11) Genel kurulun kapanışı

B) SEÇİM GÜNDEMİ

Seçim : Seçim Kurulu denetiminde Saat 12 00 - 17 00 arasında yapılacaktır.

C) SEÇİLECEK KURULLAR

a)  Baro Başkanı.                                       ( En az 10 yıl kıdemli Avukatlar arasından )

b)  Yönetim Kurulu. ( 8 Asil, 8 Yedek )     ( En az 5 Yıl kıdemli Avukatlar arasından)

c)  Denetleme Kurulu. ( 1 Asil, 1 Yedek )   ( En az 5 Yıl kıdemli Avukatlar arasından)

d)  Disiplin kurulu. ( 3 Asil, 3 Yedek )        ( En az 5 yıl kıdemli Avukatlar arasından)

e)  Türkiye Barolar Birliği Temsilcileri.   ( Şu anda yürürlükte bulunan maddeye göre 3 Asil,    3 Yedek )                                  ( En az 10 yıl kıdemli Avukatlar arasından )

NOT   : 1136 sayılı Avukatlık Kanununun, 86. maddesi gereğince, her avukat, Genel Kurul toplantısına ve Seçime, ayrı ayrı katılmak  zorundadır. Genel Kurul ve Seçimlere katılmayanlar hakkında, aynı madde gereğince, Seçim Kurulunca, yıllık keseneğin (aidatın), 1/3 (Üçte Biri) miktarında ayrı ayrı para cezası verilir. İlçe Seçim Kurulunca verilen bu para cezaları ilgili Baro Başkanlığınca tahsil edilir ve Baroya gelir kaydedilir.  Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı uyarı yazısına göre, Genel Kurul Toplantısı ve Seçime katılamayacak kişilerin verecekleri mazeretleri, ispatlayacakları şekilde belgeli ve gerekçeli vermeleri, mazeretlerini soyut ifadelerle veren ve tevsik edici belge ve kanıtlarla ispatlayamayanların soyut mazeretlerinin geçersiz kabul edileceği hususları ayrı ayrı ihtar olunur.

Av. Elif Oya GÜLTEKİN                                              Av. Ayla VARAN

ARTVİN BAROSU SAYMANI                            ARTVİN  BAROSU BAŞKANI

16.09.2024
AV. AYLA VARAN

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.